Demet Öztürk

Tam zamanında

Demet Öztürk

Trabzonspor maçının hakkı belki beraberlikti, ama bunun nedeni daha çok rakibin atamadığı gollerdi! 

Mensah ve Attamah’ın yokluğunda orta sahasız kalan Kayserispor, rakip karşısında zorlandı

Oyunun kontrolünü konuk ekibe verince de istediği puan ya da puanları alamadı. 

Milli ara tam zamanında geldi. Galatasaray zaferinin sarhoşluğundan kurtulmak için sanırım buna ihtiyaç vardı. 

Galatasaray’ı yenerek tüm dikkatleri üzerine çeken Kayserispor, Giresun deplasmanından sonra Trabzonspor önünde de o coşku ve heyecandan uzaktı. Bunda mutlaka eksik futbolcuların da rolü var. 

Kayserispor ataklarını yönlendiren, takımı hücuma kaldıran Mensah’la birlikte, rakip atakları önleyen kesici Attamah’ın olmayışı oyun düzenini bozdu. 

Fernandes top ayağındayken etkili ancak, topsuz oyunda hiç yoktu. Teknik Direktör Hikmet Karaman’ın ilk 11’de şans verdiği Fernandes, pas tercihlerini de yanlış kullanınca hem takımını olası bir golden etti, hem de Trabzonspor’un hızlı ataklarına, birinde de golle neden oldu

Faturayı bir futbolcuya kesmek elbette doğru değil. Geldiğinden beri Kayserispor’un hücum silahı Thiam, istediği topları alamayınca önce takım arkadaşlarına, sonra da oyuna küstü. 

Thiam’ın oyundan düşmesiyle, zaten zorlanan Kayserispor’un işi daha da güçleşti. 

Kayserispor, daha ilk yarıda 4-5 net gol pozisyonu verdi. Rakibin direkten dönen toplarının yanı sıra, Nwakaeme ve Cornelius net fırsatları değerlendiremedi. İlk yarının sonunda Emrah’ın şık kafa golü Kayserispor’u yeniden oyuna ortak etti. 

Ancak bu gol bile Kayserispor’u hareketlendirmeye yetmedi. İkinci yarıda da daha net fırsatlardan yararlanamayan konuk ekipti. Rakibin 3 pasta Kayserispor kalesine gelmesi ise, takım oyunundan uzaklaştığının net göstergesiydi. 

Her şeye rağmen, Kayserispor da net fırsatlar buldu. Özellikle Gavranovic’n boş kaleye atamadığı gol maçın da kırılma noktası oldu. 

Kayserispor’u bu kadar eleştirirken, şampiyonluk hedefleyen Trabzonspor’un zamana oynaması, kaleci Uğur’un oyunu yavaşlatması ise nedense hakem Tugay Kaan Numanoğlu’nun pek dikkatini çekmedi! 

Özet olarak, Kayserispor çok iyi oynamadı, ama maça ortak olacak fırsatları yakaladı. Kazanmak için rakip ve Hakemden çok daha iyi olması gerekirdi. 

Penaltı ve gollerle değerlendirecek olursanız hakemin çok hatalı olmadığını söyleyebilirsiniz. Ama çıplak gözle maçı izleyen herkes, hakemin tercih haklarını rakipten yana kullandığını, konuk ekibin galibiyeti korumak adına oyunu yavaşlatmasına göz yumduğunu görmüştür. 

Trabzonspor maçı da geride kaldı. 

Milli ara tam da zamanında geldi. Kayserispor’da sakatların iyileşmesi, yenilerin takıma alışması için bulunmaz fırsat. Ama hepsinden önemlisi milli arada Galatasaray galibiyetinin de unutulması gerekiyor. 

Karaman önce, Galatasaray maçını unutturup, sonra yenilerin uyumu adına antrenman programı oluşturacaktır. 

Kaybetmek alışkanlık haline gelmemeli. 

Bunun da formülü Hikmet Karaman’da. 

Reçeteyi yazacak olan da O. Ara tatil kırıkları düzeltmek için iyi bir fırsat.

 

Yazarın Diğer Yazıları