Demet Öztürk

Takım gibi!

Demet Öztürk

Süper ligde ilk iki hafta gösterdi ki yıldızı olan değil, takım oyununu sahaya yansıtan başarılı oluyor.

Kayserispor, Adana Demirspor önünde Altay maçından çok daha farklı bir görüntü çizdi.

Rakibinden daha çok yardımlaştı. Belki kazanamadı ama en azından kaybetmedi, sonraki haftalar için de taraftarına umut vaat etti.

Ligin ilk haftasında en iyi futbolu oynayan Adana Demirspor’la, en kötü futbolunu oynayan temsilcimiz Kayserispor karşılaştı.

İlk haftanın ardından teknik direktör değişikliği yanlış görülebilir, ben de öyle düşünenlerdenim.

Tabi tek farkla.

Zira, Yalçın Koşukavak tercihini de doğru bulmuyordum.

Kayserispor’da Adana Demirspor maçında tek değişen teknik direktör değildi elbette. Hikmet Karaman farklı bir 11’le başladı.

Bir buçuk yıl aradan sonra tribünde takımını izleme fırsatı bulan Sarı-kırmızılı taraftar da pek umutlu değildi açıkçası, Adana Demirspor’un ilk haftaki performansını izledikten sonra.

Beklenenin aksine, maça iyi başlayan, sahayı iyi parselleyen, Adana Demirspor’un yıldızlarını iyi kontrol eden Kayserispor galibiyete daha yakın olan taraftı.

İç sahada alınan beraberliğe sevinilir mi demeyin.

Kayserispor belki sahasında 2 puan bıraktı ama sonraki haftalar için de en azından umut verdi.

Sakatların düzelmesi, yeni takviyelerin takıma katılmasıyla birlikte farklı bir Kayserispor izleteceğinin sinyallerini verdi Hikmet Karhaman ve öğrencileri.

Peki ilk hafta tarihi farktan kurtulan Kayserispor’da bir haftada ne değişti?

Karaman’ın sihirli değneği mi vardı?

Sanırım bunun yanıtı tecrübe ve motivasyon olur.

Rakibi iyi analiz eden Karaman, Adana Demirspor maçında tecrübesini konuşturdu. Sahada daha istekli, arzulu, koşan, isteyen bir Kayserispor vardı.

En önemli özelliği motivasyon olan Hikmet Karaman, belli ki futbolcuları iyi motive etmişti.

Bu maçta göze çarpan Gökhan, Emrah ve Attamah’tı. 

Lung’un maç eksiği, Mane ve Carole’nin ise henüz uyum sürecini atlatamadığını da söyleyebilirim.

Sarı kırmızılıların elbette aksayan yönleri de vardı. Ki bu yüzden de 3 puana uzanamadı. Ama sakatların iyileşmesi Mane ve Carole’nin uyumu ve yapılacak nokta transferler Kayserispor’u çok daha iyi yerlere taşıyacaktır. Kayserispor’la ilgili daha net analiz yapmak için 5-6 hafta sonrayı beklemek lazım.

Ama ilk iki hafta gösterdiği ki yıldızlar değil, takım oyunu oynayan, koşan, mücadele eden takımlar bir adım öne geçiyor.

Kayserispor, yıldızlarıyla değil belki ama göze hoş gelen futbol ve sonuca giden kadrosuyla öne çıkabilir böyle devam ederse.

Sarı kırmızılılar Altay yenilgisiyle küme düşmedi, Adana Demirspor beraberliğiyle de ligde kalmadı. Önemli olan uzun lig maratonunda nasıl oynayacağı ve ne kadar puan toplayacağı.

İki sezondur küme düşme endişesi yaşayan taraftar artık üst sıraları zorlayan, göze hoş gelen futbol oynayan ve lige renk katan takımı hak ediyor.

Kayserispor ilk iki haftada istediğini alamadı ama futbolunu geliştirdi. Umarım Başakşehir deplasmanında da 3 puana uzanır ve bu sezonun “Sürpriz takımı” olmayı başarır.

Yazarın Diğer Yazıları