'Ayıran, kayıran değil, birleştiriciyiz'

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, odaların siyaset üstü olduğunu belirterek, 'Erciyes Dağı'nın Kayseri'yi kucakladığı gibi tüm iş dünyasını kucaklıyoruz' dedi.

'Ayıran, kayıran değil, birleştiriciyiz'

4,5 yıllık başkanlık döneminiz nasıl geçti?

4,5 yıllık görev süremiz zor bir zamana geldi. 2018’in nisan ayındaki seçimimizden hemen sonra Ramazan vardı. Ramazan'dan sonra bayram, bayramdan hemen sonra haziran ayında bir ekonomik saldırı yaşadık. Ekonomik saldırının neticesiyle birlikte gözümüzü açacak bir zaman bulamadık. Onun arkasında pandemi, pandemiden sonra Rusya, Ukrayna savaşı patlak verdi.  Aksiyon dolu, sıkıntılı, iş dünyasının cansiperane mücadele edebilmesi için, morallerin bozulmadan önce ülkem sonra devletim diye çalışan iş insanlarımızın onların bütün sıkıntılarını yardımcı olabilmek için de elimizde gelen tüm gayretleri yaptık.

Bu süreç içerisinde içinize en çok sinen proje neydi?

En önemli proje dediğiniz zaman ilk başta dijitalleşme dediğimiz, dijital oda olmamız gelir. Türkiye’de ki odalar içerisinde dijitalleşmede ilk 5’te yer alıyoruz. Göreve geldiğimden bugüne kadar her zaman şundan bahsettim: dijitalleşen e-ticarette mutlaka bulunun. Dijital platformlarda olmanız gerekiyor çünkü geleceğin işi bu. Dijitalde olmazsanız rekabet etme şansınız kaybedersiniz.  Niye bu dijitalleşme diyoruz? Dünyanın en uzak köşelerinde pazar bulabiliyorsunuz. Ürününüzü satabiliyorsunuz. Ürün alabiliyorsunuz. Onun için, bunun üzerine müthiş çalışmalar yaptık. Burada onlarca  seminerler, paneller düzenledik. Tabii ne kadar başarılı olduk bilemiyoruz ama önemli olan verdiğimiz eğitimlerden üyelerimize dönüşlerde çok güzel feedbackler aldık. Biz üyelerimizin önünü açmak için bütün eğitimleri yaptık, destekleri sağladık.

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5