'Ayıran, kayıran değil, birleştiriciyiz'

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, odaların siyaset üstü olduğunu belirterek, 'Erciyes Dağı'nın Kayseri'yi kucakladığı gibi tüm iş dünyasını kucaklıyoruz' dedi.

'Ayıran, kayıran değil, birleştiriciyiz'

Dijitalleşme de Kayseri olarak neredeyiz?

E-ticarete Türkiye bazında baktığımız zaman 2018’den 2021’e kadar 20 milyar TL olan e-ticaret hacmini;  2019’da pandemiyle beraber 250 milyar liraya, 2021’de 450 milyar TL'ye kadar çıktığını görüyorsunuz ki bunlar müthiş r rakamlar. Biz pandemiyle 2020’nin mart ayında tanıştık, 2021’in sonuna kadar da bu devam etti.  Bu süreç içerisinde dijitalleşmenin,  e- ticaretin,  dijital platformların ne kadar önemli olduğunu gördük ve 2020 ile 2021’in sonuna kadarki süreç içerisinde zirve yaptığını görüyoruz. 2020 pandemi yılı olarak adlandırılsa da, hafızalarda kalsa da dijital bir yıl olduğunu gördük. 2020 dijitalleşmenin zirve yaptığı yıl olarak anılacak. Üyelerimizin rekabet etme şansının daha yüksek olması için de bunlara yatırım yapmaları gerektiğini söylüyoruz.

Oda olarak kurumsallaşmaya da önem veriyorsunuz…

En önemli projelerimizden bir tanesi de bizim için kurumsallaşma. Yine bunun üzerine onlarca eğitim verdim. Ben 2018’de seçim manifestosu olarak kurumsallaşmayı beyan etmiştim.  Ekonominin kurtuluş reçetesi, kurumsallaşma, markalaşma, halka açılma ve yabancı ortaklık.  Bunların üzerinde çalışılmalı. Bunların üzerine yaptığımız eğitimlerden ve danışmanlık şirketlerinden karşılıklarını alıyoruz.

4,5 yıllık süreçte yaptıklarınızı burada anlatsak saatler yetmez…

Başkanlığım süresince yaptığımız çok proje var. Bunlar hakikaten sabaha kadar anlatsak bitmez. Bazen bunları anlatmaktan da mahcup oluyorum. Çünkü bunlar zaten benim görevim? Bizim görevimiz ve bunu yapmak mecburiyetindeyiz. İşimizden, gücümüzden kalıyorsak insanımıza, şehrimize faydalı olmamız lazım. Onun için de cansiperane çalışıyoruz. Hiçbir günümüzü boş geçmeden sürekli iş insanlarımız için projeler üretiyor, sosyal sorumluluk projeleri içerisinde oluyoruz.

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5