Faiz kararı döviz kurunu nasıl etkiledi?

Döviz kuru, kademeli olarak yükselmeye devam ederken, yatırımcılar bugün açıklanan faiz kararının dolar ve Euro'yu nasıl etkilediğini araştırıyor. Peki, faiz kararı döviz kurunu nasıl etkiledi? 25 Nisan güncel dolar ve Euro fiyatları, Kayseri Anadolu Haber'de…

Faiz kararı döviz kurunu nasıl etkiledi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Döviz kuru, kademeli olarak yükselmeye devam ederken, yatırımcılar bugün açıklanan Merkez Bankası faiz kararının dolar ve Euro üzerindeki etkisini araştırıyor. Özellikle son dönemde Türk lirasının değer kaybetmesiyle birlikte, yatırımcılar faiz kararının piyasalarda nasıl bir hareketlilik yaratacağını merak ediyor.

TCMB’nin bugün açıkladığı Nisan ayı faiz kararında Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50 düzeyinde sabit tutulmasına karar verildi.

Merkez Bankası, faizi artırması, döviz kurunda düşüş, Türk Lirası’nın da değer kazanmasına yol açabilir. Faiz oranlarının artmasıyla birlikte, bankalar kredi faizlerini ve mevduat faizlerini genellikle yükseltirler. Bu durum, yerel para birimi olan Türk Lirası'nın cazibesini artırır ve döviz talebinde azalma eğilimine neden olabilir. Yüksek faizler, yatırımcıların Türk Lirası cinsinden varlıklara yönelmesine teşvik eder, bu da döviz kurlarının düşmesine ve Türk Lirası'nın değer kazanmasına katkı sağlar. Nisan ayı faiz kararının sabit tutulmasından dolayı döviz kurunda herhangi bir değişim görülmedi.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

25 Nisan Kayseri döviz alış – satış fiyatları

Dolar
Alış: 32,52
Satış: 32,56

Euro
Alış: 34,82
Satış: 34,93

Sterlin
Alış: 40,60
Satış: 40,74