Demet Öztürk

Geri sayım başladı

Demet Öztürk

FUTBOL özlemi uzun bir aranın ardından bu hafta sona erecek. 
Futboldan uzak kaldığımız bu dönem ençok da taraftarlar için zor oldu. 
Şimdi yine, yeniden Kayserispor maçlarına, biz de temsilcimizi soluksuz izlemeye başlayacağız. 
Maalesef taraftar desteğini bir süre stattan değil ekranlardan verecek.
Yeni sezon öncesi Kayserispor birçok futbolcusuyla yolları ayırdı, daha az ve öz transferle takviyede bulundu.  
Ekonomik kıskaca rağmen takıma önemli isimler de kazandırıldı. 
Kadroda; Lung, Lopez, Sapunaru, Kvrzic, Yasir, Champanharo, Hasan Hüseyin, Pedro Henrique gibi tecrübeli isimler kaldı. 
Nurettin ve Emre Demir gibi gençler de bu sezon teknik kadrodan görev bekleyecek. 
Yaw Ackah (Ortasaha), Daniel Avramovski (forvet arkası) Dimitrios Kolovetsios (Stoper), İlhan Depe (Kanat), Harrison Manzala (Orta saha ve sağ kanat) Joseph Attamah (Ön libero) Muğdat Çelik (Kanat) ve hızıyla sadece Türkiye , dünya yıldızı Aaron Lennon katıldı. Maçtan önce en az iki önemli takviye daha yapılacağı biliniyor.
Gaziantep’le oynanan hazırlık maçına Covid-19 nedeniyle taraftar alınmaması ve maçın yayınlanmaması merakı daha da artırdı. 
Sarı-kırmızı renklere gönül veren taraftar, takımını ve yeni futbolcuları ancak Kasımpaşa maçında ekrandan izleyebilecek.
Başkan Berna Gözbaşı, Teknik Direktör Bayram Bektaş ve transferde elinden gelen gayreti gösteren Bülent Bölükbaşı, bütçeyi de dikkate alarak ince eledi sık dokudu ve kısıtlı imkanlarla en iyisini yapmaya çalıştı. 
Zaten bana göre gidenlerden sadece Mensah ve Kravest’in yerinin doldurulması önemli. 
Futbolun en basit kuralı, ‘Atanın ve tutanın iyi olmalı’.
Kayserispor kalesi emin ellerde. Lung geçen sezon en fazla kurtarış yapan kaleci oldu. 
Hem efendiliği, hem disiplini hem de tecrübesiyle yeni sezonda da taraftarın gönlünü kazanacaktır. 
Fotvet yani atan ise birkaç gün içinde takıma katılacak. Kayserispor Kravest’i gönderirken, eminim ki çok daha iyisini getirmek için elinden geleni yapıyor.
Bu sezon takım sayısı arttığı için ligden de 4 takım düşecek. O yüzden kadronun geniş olması, sahadakiler kadar, kenardakilerin de çok iyi olması şart. Kayserispor’un gençlerinin Gazinatep maçında gösterdiği performans ve H.Hüseyin Acar’ın kardeşi Okan Acar’ın attığı gol de önemliydi.
Çok zor, bir o kadar da çekişmeli bir lig bizi bekliyor. 
Gaziantep maçı hem yedek ağırlıklı kadroyla mücadele edilmesi, hem yeni transferlerin hazır olmaması hem de daha takıma katılacak futbolcu olması nedeniyle ölçü olmaz. Ama gençlerin oynadığı futbol eminim ki Bayram hocayı mutlu etmiştir.
Kasımpaşa maçı ve sonrasındaki 2-3 hafta Kayserispor’un neler yapacağının görülmesi açısından önemli. 
Takıma yeni katılanlar, uyum sorununu çabuk aşar ve takım içinde birlik beraberlik sağlanırsa Kayserispor bu sezon çok can yakar. Şimdiden rast gele…
Kimsenin kale almadığı Kayserispor, bu sezon küme düşme indeşesinden uzak, üst sıraları zorlayan ve ligin ikinci yarısıyla birlikte taraftar desteğini de arkasına alarak önemli başarılara imza atabilir…
Gönlümüz 2020-2021 sezonuna Kayserispor’un damga vurması. Ama hepsinden önemlisi, sakatsız, kazasız belasız ve taraftarın da tribünlerde olacağı maçların olması.
Lige iyi başlamak önemli. Kasımpaşa maçında alınacak galibiyet, Kayserispor’un havaya girmesini de sağlayacaktır. Hazırlık dönemine ve yapılan transferlere baktığımızda ibre Kayserispor’tan yana. Dilerim futbol şansı da temsilcimizin yanında olur.

Yazarın Diğer Yazıları