Demet Öztürk

Paha biçilmez 3 puan

Demet Öztürk

Kayserispor’un yeni sezona 3 puanla başlaması çok güzel. Ama maç öncesi yaşanan lisans sorunu ve Bayram Bektaş hocanın yazacak 11 futbolcuyu zor bulduğu düşünüldüğünde bu galibiyete paha biçilmez. Sarı-kırmızılılar belki de sezonun en değerli galibiyetini ilk maçta aldı.
Süper ligde 2020-21 sezonuna galibiyetle başlayan Kayserispor, kısıtlı kadrosuyla Kasımpaşa engelini aştı. Bu galibiyet içinde bulunulan koşullar dikkate alındığında belki de sezonun en değerli 3 puanı. Maçın hemen başında Yasir’in ortasında Krvzic’in topu gelişine ağalara göndermesi belki de Kayserispor adına sezonun en değerli golü. 
Kasımpaşa maçında başlama düdüğünden bitiş düdüğüne kadar ellerinden gelenin en iyisini yapan, iyi niyetle sahada mücadele eden tüm futbolcuları ellerim patlayıncaya kadar alkışlıyorum.
Kayserispor’un anlaşma imzalandığını duyurduğunda tedirgin eden ve ‘Acaba Kayserispor’da başarılı olabilir mi?” endişesi yaratan teknik direktör Bayram Bektaş’ı, şikayet etmeden elindeki futbolcularla sahaya çıkıp, kenarda hamle oyuncusu olmadan doğru taktikle takımın ve kendisinin ilk galibiyetine imza atmasına şapka çıkartıyorum.
Demek ki, inandığınız zaman, terinizin son damlasına kadar mücadele ettiğiniz zaman futbol şansı da sizden yana oluyor.
Kasımpaşa maçında kalesinde güven veren Lung, geri dörtlüde Lopez, Sapunaru, Oğuzhan, Yasir, önlerinde Champanyaro, Hasan Hüseyin,  bu sezon kadroda dahi düşünülmeyen Uzodimma, Stium, attığı golle takıma hayat veren Krvzic, ilerde stoperleri yıpratan Ömer Uzun ve sonradan oyuna dahil olan Emre Demir’den Adem Doğan’a kadar, herkes üzerine düşenden fazlasını yaptı.
Gol erken gelince Kayserispor belki uzun süre savunmaya çekildi. Ama son dakikalarda Emre ve Krvzic yakaladıkları fırsatları değerlendirebilse belki de farka gidebilirdi.
Sezon başı zaten iyi oynayan takım yok. Üstelik Kayserispor gibi son dakika sürprizi ile transfer tahtası kapanan ve futbolcuların lisansını çıkartamayan kulüp de yok. 
İşte tüm bu yüzden alkışın hepsi teknik kadro ve futbolculara.
YÖNETİM DEREDE BOĞULDU
Cesur hamlelerini ve yaptığı dobra açıklamaları alkışladığımız ve sürekli arkasında durduğumuz başkan Berna Gözbaşı, adeta  denizleri geçti derede boğuldu.  Belki de bu kadar konuşmak yerine işi yapıp, başkanlarının sizi konuşmasına fırsat vermelisiniz.
Başkan ve yönetimin, transfer tahtasının açılması için yatırması gereken parayı son dakikaya bırakması hiç beklenmedik sıkıntılara neden oldu.
Umarız, yeni sezonda Kayserispor’un yaşadığı en büyük sorun bu olur ve yeni krizlere fırsat verilmez.
Kayserispor Kasımpaşa maçına çıkarken, Başkan Berna Gözbaşı Fransa’nın Angers takımından forvet Wilfierd Kanga ile 3 yıllık anlaşma sağladığını müjdeledi. Hafta içinde bir golcü daha geleceğinin de müjdesini verdi.
İyi niyetinden şüphe duymadığımız Başkan Gözbaşı’ndan bundan sonra hamle yaparken, karşı hamleleri de öngörmesini ve bir daha mat olmamasını diliyoruz. Zira her zaman bu kadar şanslı olmayabilir. Kasımpaşa galibiyeti her şeyi unutturdu. 
Lige nasıl başlarsanız öyle gider. Umarım iyi başladığımız ligde iyi devam eder, geçen sezonki korkulu rüyaları bir daha görmeyiz.

Yazarın Diğer Yazıları