Demet Öztürk

Sana kazanmak çok yakışıyor

Demet Öztürk

KAYSERISPOR, Hatayspor maçına öyle bir başlangıç yaptı ki, daha birinci dakikada gösterdi galibi­yeti ne kadar çok istediğini…

Bu galibiyet, inanç, hırs, azim ve ta­kımdaşlığın eseri.

Kaleci Doğan’dan en uçtaki İlhan Par­lak’a kadar tüm futbolcuların emekle­rine sağlık. Denizlispor ve Ankaragücü’ünün haftayı 3 puanla kapattığı haftada Hatay deplas­manı çok daha önem kazanmıştı.

Kağıt üzerinde banko favori görülen Hatay’ı sahadan silmek, uzaktan şutlar ya da duran toplar dışında pozisyon vermemek elbette kolay değildi.

Sağda Ramazan ve Lenon, solda Aziz Behiç, savunmada Kolovestios ve Uğur Demirok ve önlerinde Muhar inanılmaz uyumluydu.

Savunma rakibe ne havadan ne yerden tek ciddi pozisyon vermedi. Atamah hem önde rakibe baskı yaptı, hem savun­maya yetişti.

Avramovski takımı iyi yönlendirdi.

İlhan Parlak hem attığı gol, hem de rakip sto­perler üstüne kurduğu baskıyla inanılmaz efor sarfetti ve mükemmele yakın oynadı. Attığı gole rağmen bu maçta aksayan tek isim Pedro Henrike idi.

Maçın ilk dakikasında İlhan’a topu çı­kartsa Kayserispor öne geçecekti.

Rakibe yaptığı faul sonrası gelen golle Hatay’ın umutlanmasına neden oldu. Ama onun da ötesinde takım arkadaşları­na ayak uyduramadı, kendine oynamayı tercih etti. Bir iki pozisyondaki lakayt­lığı da takım oyuncusu olmadığının göstergesiydi aslında.

Allah’tan şık bir gol atarak hatasını telafi etti ve bir nebze kendi­ni affettirdi.

3 PUANDAN ÇOK DAHA FAZLASI Kayserispor, ligin en flaş takımlarından Hatay’ı hem de deplas­manda yenerek puanını 31’e çıkarttı ve yürek­lere su serpti.

Bayram Bektaş, Samet Aybaba, Dan Petrescu…

Üçü de kariyerleri olan, başarılı teknik adamlar.

Ama demek ki kimyanın da tutması gerekiyor. Alt yapıda yıllarca emek veren, Doğan’ın, Nurettin’in A takıma kazandırılması­na katkı sunan Kayserililer, bu kez A takıma el attı.

Kadrosunda Türk futbolcu bulunma­yan takımların olduğu Süper ligde, 18 yaşındaki Doğan’ından 35 yaşındaki İlhan Parlak’a kadar Kayserililere güve­nen, Emre’ye Nurettin’i forma vermek­ten çekinmeyen Uğur Kulaksız’a bir büyük alkış daha. Hatay karşısında 2 farkla öne geçmesi­ne rağmen, takımı geriye çekmeyen ve ‘En iyi savunma hücumdur’ diyen Uğur Kulaksız, bir zafere daha imza attı. Kayserispor, bu coşku ve inanmışlıkla Galatasaray’ı da yener. Tebrikler, Kayserispor, Tebrikler Uğur Kulaksız…

Tebrikler bu kadroya güvenen ve şans veren Berna Başkan….

Yazarın Diğer Yazıları